Muziek

Meedoen met koren, concerten, workshops. Samen zingen en spelen, samen luisteren en samen beleven. Leren genieten en meer begrijpen van muziek.

* Lezingen met muziek over inspirerende mensen met Jacqueline van der Zee
Twee keer, in het najaar van 2023 en het voorjaar van 2024, een optreden van Jacqueline van der Zee, musicus, pianodocente en inspirator. Zij verzorgt muzikale lezingen over inspirerende personen. Zondagmiddag 12 november was de eerste, drukbezochte lezing met muzikale begeleiding over de bezieling van Etty Hillesum.
De voorjaarslezing met muziek zal gaan over de inspiratie van Hildegard von Bingen.
Muziek van Jacqueline van der Zee is te beluisteren op Spotify, YouTube en via haar site www.jacquelinevanderzee.nl.

* Muziekcirkel (www.muziekcirkel.nl). De kerk wordt door diverse docenten van de muziekcirkel ingezet voor een leerlingenuitvoering aan het eind van het semester.

* bAdkamerkoor de Badparels: 35 enthousiaste vrouwen komen elke donderdagavond (locatie Parklaankerk) bij elkaar om lekker te zingen (voor iedereen toegankelijk). Maximaal vijf keer per jaar treedt het koor op. Zie www.de-badparels.nl.

* HeuvelrugTheater. De stichting HeuvelrugTheater maakt gebruik van de kerk voor schoolklassen.

Wat ook kan:
* Orgel en piano zijn van goede kwaliteit en kunnen worden ingezet voor een orgel- of pianoconcert op de zondagmiddag of vrijdagochtend bijv., of een kleine serie zgn. Open Raam concerten.
* Uitleg aan schooljeugd tijdens de muziekles over het kerkorgel en de mogelijkheden die zo’n instrument biedt. Ook kan gelegenheid worden geboden aan kinderen om ook zelf te proberen dit instrument te bespelen. Op een orgel kun je alle soorten muziek laten horen: jazz, soul, klassiek, marsen…
* En er zijn ongetwijfeld talentvolle mensen die een muzikaal optreden kunnen verzorgd, zoals zingen met pianobegeleiding op de zondagmiddag.

ParklaanPodium – Parklaan 7 – Driebergen  – e-mail: info@parklaanpodium.nl