Kunst

Exposities, workshops, lezingen, samen genieten van poëzie en andere literatuur, theater en dans. Driebergse kunstenaars presenteren zich en staan open voor gesprek. Ballerina’s, beeldhouwers en verhalenvertellers.

* Lezingen over geschiedenis, kunst en spiritualiteit
Frans Loos
is gespecialiseerd in (kunst)geschiedenis, cultuur en religie en verzorgt daarover lezingen met beeldpresentatie. Op 29 november 2023 ging het over de Katharen: in de 12e en 13e eeuw ontstond in Zuid-Frankrijk deze bijzondere religieuze beweging. Deze mensen hadden een dualistische visie op het christendom, waarbij de materiële wereld werd gezien als het rijk van de duivel en de geestelijke wereld als het rijk van God. Ze werden door de officiële rooms-katholieke kerk wreed vervolgd.
Nieuwe lezingen zijn in voorbereiding.

* Eens in de twee jaar tussen Hemelvaart en Pinksteren de tentoonstelling Feest van de Geest, met lokale kunst in kerken op de Utrechtse Heuvelrug. De Parklaankerk doet altijd mee. In 2024 tussen 9 en 19 mei. Zie ook www.feestvandegeest.nl.

* Aan het Kloosterlaantje/hoek Engweg staat sinds het begin van de coronatijd een gedichtbankje, met wekelijks op woensdag een nieuw gedicht. Een van ons stuurt elke woensdagochtend dat gedicht rond per e-mail aan meer dan honderd belangstellenden. Wilt u die mail ook ontvangen: woensdaggedichtendag@gmail.com.

* Deze activiteit heeft geleid tot de oprichting van een Poëziekring (High Tea Poëzie), op een ochtend eens in de zes weken, info bij a.j.modderkolk@gmail.com.

* De geloofsgemeenschap organiseert jaarlijks in de Parklaankerk een speciale poëzieviering, dit seizoen in het voorjaar van 2024. Datum volgt. Iedereen is welkom.

* Aan de jaarlijkse Open Monumentendagen in september doet de Parklaankerk altijd mee.

Wat ook kan:
* Samen kunst kijken, kunstwandeling door Driebergen.
* Kunstenaars kunnen worden uitgenodigd om hun werk in de kerk op te hangen in andere delen van het jaar en hen vragen op een moment dat de kerk niet verhuurd is daar iets bij te vertellen. Zij kunnen ook zichzelf uitnodigen.
* Ook workshops poëzie of cursussen poëzie of proza schrijven kunnen gegeven worden in de Parklaankerk.
* Luisteren naar een voordrachtskunstenaar.

ParklaanPodium – Parklaan 7 – Driebergen  – e-mail: info@parklaanpodium.nl